$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

NIEUWS & EVENTS_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

Welke invloed heeft een infraroodcabine op je gezondheid?


Over de gezondheidseffecten van infrarood sauna’s lopen de meningen uiteen. Sommigen zweren erbij en beweren verkoudheid te kunnen voorkomen door regelmatig de sauna te bezoeken. Anderen zeggen dat ze sinds hun gebruik haast geen last meer te hebben van spierpijn. In dit artikel kom je alles te weten over infraroodcabines en de impact op je gezondheid. 

Infraroodcabine en het effect op je gezondheid

Voor velen dient een privé-infraroodcabine natuurlijk om heerlijk in te kunnen ontspannen. Wanneer je geest tot rust komt, dan is dat ook goed voor je lichaam.

Dat een infraroodcabine niet enkel dient ter ontspanning, maar ook bevorderlijk is voor de gezondheid is voor velen een punt van discussie. Helpt een infraroodcabine echt bij het uitzweten van toxische stoffen, de stimulatie van de calorieverbranding en het verminderen van spierpijn en heeft het werkelijk een positieve invloed op ons immuunsysteem? Wij geven een overzicht:

1. Een infraroodcabine helpt bij het uitzweten van toxische stoffen

In de infraroodsauna wordt het lichaam warm. Om deze warmte kwijt te kunnen, transpireert het lichaam. Vocht geleidt namelijk goed warmte en tijdens het verdampen van het zweet koelt het lichaam af. Er wordt gezegd dat het lichaam tijdens dit proces ook gifstoffen gaat afvoeren zoals cadmium, lood, zink, en nikkel. Echt wetenschappelijk bewijs is hier overigens niet voor. Er bestaan wel aanwijzingen dat regelmatig saunabezoek een positief effect heeft op het cholesterolgehalte.

2. Infraroodcabine als stimulans van het metabolisme & calorieverbranding

Het hart moet sneller kloppen om de intensieve opwarming van het lichaam in de infraroodcabine af te koelen. Tijdens het zweten openen de poriën van de huid waardoor het bloed afkoelt. Daardoor gaat het bloed sneller stromen en wordt het metabolisme gestimuleerd.

Door het hogere metabolisme en de inspanning die het lichaam moet leveren, gaan ook de nodige calorieën verbrand worden. Of je hier echt mee gaat afvallen is de vraag, want de hoeveelheid verbrande calorieën is over het algemeen niet zo groot. Wel heeft het een positieve impact op de gezondheid.

3. Verzacht spier- en gewrichtspijnen

Mensen met spier- en gewrichtspijnen kunnen baat hebben bij het gebruik van een infraroodcabine. Vaak gaat het dan om een verlichting van de pijn. In sommige gevallen kan het gebruik van infrarood ook contra productief werken. Dat is bijvoorbeeld het geval bij reuma. Sommige mensen met reuma zeggen veel baat bij de infraroodcabine te hebben, andere geven aan dat de pijn juist erger wordt.

Warmte is natuurlijk altijd goed voor de spieren. Dus, als je last hebt van pijnlijke spieren zal je zeker een verlichtend effect ervaren in een warme omgeving zoals in een infraroodcabine. Dat komt door een betere doorbloeding van de spieren waardoor deze makkelijker afvalstoffen (vb. melkzuur) kwijt raken. Of het gebruik goed is voor je gezondheid test je dus best eerst even uit alvorens een infraroodcabine te kopen.

4. Positief voor het immuunsysteem

Er wordt wel eens gezegd dat het immuunsysteem een opkikker zou krijgen door het regelmatig gebruik van de infraroodsauna. Door de hoge lichaamstemperatuur zouden virussen en bacteriën zich niet meer kunnen reproduceren en zou je bijvoorbeeld minder snel verkouden worden bij regelmatig gebruik van de infraroodcabine.

$show=/p/referenties.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/tips.html$type=blogging$l=2$c=10$m=0$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

IN DE KIJKER_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

IN DE KIJKER_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

$show=home

Naam

faq,5,in de kijker,23,nieuws,17,nieuwsbrief,1,referenties,1,tips,4,
ltr
item
D&A Pool Technics | Blog: Welke invloed heeft een infraroodcabine op je gezondheid?
Welke invloed heeft een infraroodcabine op je gezondheid?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKVVkJ2XHikqlmgUlTWo_9E88jIzJlSUOku1-PJKougHDvOMs2dIFfSPyBhVqW8uboE85XM37wqi8YbY84dbVTPtIn-7qy6wxhnZ9fNnkYrEP3Ol1YeMkQF9GeIrMDKX7zevge1iKWOfk/s640/shutterstock_359988236.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiKVVkJ2XHikqlmgUlTWo_9E88jIzJlSUOku1-PJKougHDvOMs2dIFfSPyBhVqW8uboE85XM37wqi8YbY84dbVTPtIn-7qy6wxhnZ9fNnkYrEP3Ol1YeMkQF9GeIrMDKX7zevge1iKWOfk/s72-c/shutterstock_359988236.jpg
D&A Pool Technics | Blog
https://blog.da-pooltechnics.be/2018/12/welke-invloed-heeft-een-infraroodcabine.html
https://blog.da-pooltechnics.be/
https://blog.da-pooltechnics.be/
https://blog.da-pooltechnics.be/2018/12/welke-invloed-heeft-een-infraroodcabine.html
true
7692933048989183303
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy