$type=slider$sn=0$l=1$c=6$m=0$show=home

NIEUWS & EVENTS_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

5 tips voor het onderhoud van je zwembad


Het onderhoud van je zwembad is erg belangrijk voor een goede werking van de technische installatie. Wanneer je het zwembad goed onderhoudt, kan je ook besparen op de onderhoudskosten. Niet alleen het verbruik van de onderhoudsproducten zal dalen, ook de energiefactuur wordt positief beïnvloed. 

Ph- en chloorwaarde zwembadwater controleren

Regelmatig zwembadwater testen

Het zwembadwater test je beter op regelmatige basis. Zeker wanneer je het zwembad dagelijks en langdurig gebruikt (bijvoorbeeld tijdens de hete zomerdagen), controleer je best alle dagen de ph- en chloorwaarde van het zwembad. Wanneer je kort op de bal speelt en steeds tijdig wat ph of chloor aan het water toevoegt, kan je het verbruik van deze producten doen afnemen.

Goede tester zwembadwater gebruiken

Om het zwembad goed te onderhouden, moet je gebruik maken van een goede zwembadwater tester. Idealiter kan je aan de hand van de tester onmiddellijk 2 tot 3 parameters testen. Chloor en ph moeten daar zeker toe behoren! 

2. Het zwembad stofzuigen

Minder vuildeeltjes = helder zwembadwater

Het zwembad stofzuigen is niet alleen belangrijk voor het zwembad maar ook voor de eigenaar. Want zeg nu zelf, wie zwemt er graag in vuil zwembadwater. Ik vermoed niemand.
Door het zwembad regelmatig te stofzuigen, worden de vuildeeltjes uit het zwembad verwijderd. Bij een manuele zwembadstofzuiger gaan deze naar de filterinstallatie, bij een automatische zwembadrobot worden de vuildeeltjes opgeslagen in de filtercartouche. Deze spoel je dus best regelmatig uit.

Betere werking van technische installatie

Als je zwembad proper is zal de technische installatie in een kortere tijd het water kunnen filteren. Op die manier kan je de filterinstallatie sparen. Gevolg: minder energieverbruik en een langere levensduur! 

3. Filter onderhouden

Vuildeeltjes verwijderen uit filter

Iets wat niet genoeg benadrukt kan worden, onderhoud ook je filterinstallatie door deze voldoende te spoelen. Een filterspoeling is noodzakelijk wanneer de druk in de filter boven 1 bar uitstijgt. Controleer dit minimum wekelijks!

Betere werking van de filter

De spoeling van de filter zorgt als het ware voor een verse adem. De vuildeeltjes verdwijnen en de filter kan terug alle vuildeeltjes uit het zwembad verwerken. Resultaat : helder zwembadwater.

4. Zwembadwater afdekken

Minder vuildeeltjes in het water

Het onderhoud van je zwembad kan ook vereenvoudigd worden door enkele simpele ingrepen. Één daarvan is het afdekken van het zwembadwater wanneer je het niet gebruikt. Dit zorgt ervoor dat er minder vuildeeltjes in het zwembadwater belanden.

Besparing van de energiekosten voor verwarming

Daarnaast heeft een zwembadafdekking ook een positieve invloed op de verwarmingskosten van het zwembad. Een zwembadafdekking zorgt ervoor dat het water zijn warmte behoudt en niet snel afkoelt aan het wateroppervlakte. Gevolg : de verwarmingsinstallatie moet heel wat uren minder draaien en dat zie je bij de afrekening van je energiefactuur!

5. Jezelf afspoelen voor het zwemmen

Minder vuildeeltjes in het zwembad

De laatste onderhoudstip voor het zwembadwater is de meest eenvoudige. Spring je straks in het zwembad, spoel je dan eerst kort even af onder een douche. Hierdoor vermijd je secundaire vervuiling van het zwembad. Met andere woorden: huidschilfers, losse haren,… komen niet in je zwembad terecht.

Hierdoor zullen er dus minder vuildeeltjes in het water komen. Die vuildeeltjes zorgen voor een afname van de chloorwaarde en zorgen ervoor dat je zwembad niet helder lijkt. Even afspoelen voor het zwemmen resulteert dus in helderder zwembadwater maar ook in een lager verbruik van onderhoudsproducten.

$show=/p/referenties.html$type=one$m=0$rm=1$sn=1$c=5$p=1

$show=/p/tips.html$type=blogging$l=2$c=10$m=0$p=1

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

IN DE KIJKER_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/faq.html

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

IN DE KIJKER_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

$show=home

Naam

faq,5,in de kijker,23,nieuws,17,nieuwsbrief,1,referenties,1,tips,4,
ltr
item
D&A Pool Technics | Blog: 5 tips voor het onderhoud van je zwembad
5 tips voor het onderhoud van je zwembad
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQe1jLqwq_0ohgiVVaH_AnBhUpefrnGjUyuoaK7gZmjps49ZIsdhYtuaKJIVmg4a_yt9g3tfBJFTfAOqYTyS8NJhigC_J9DuCy-OQXIHcTvtGn9b0b3WeBSVUssqASebUpNhR6trHFrrQ/s640/shutterstock_200102630.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQe1jLqwq_0ohgiVVaH_AnBhUpefrnGjUyuoaK7gZmjps49ZIsdhYtuaKJIVmg4a_yt9g3tfBJFTfAOqYTyS8NJhigC_J9DuCy-OQXIHcTvtGn9b0b3WeBSVUssqASebUpNhR6trHFrrQ/s72-c/shutterstock_200102630.jpg
D&A Pool Technics | Blog
https://blog.da-pooltechnics.be/2018/08/5-tips-voor-het-onderhoud-van-je-zwembad.html
https://blog.da-pooltechnics.be/
https://blog.da-pooltechnics.be/
https://blog.da-pooltechnics.be/2018/08/5-tips-voor-het-onderhoud-van-je-zwembad.html
true
7692933048989183303
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Reply Cancel reply Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresultaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy